Na zahranicnych forach velmi diskutovana tema, tu sa to zatial riesi kade-tade, takze zakladam prislusnu temu. Vyzera, ze tejto "pliagy" sa Cina tak skoro nezbavi ... ako ste na tom ti, co mate kupene letenky? Do Azie vycestujete, alebo vasu navstevu odlozite na "neurcito" ? Ja mam odlet 26. feb a pokial Cina nezatvori Pekingske letisko resp. Myanmar nezakaze prilety z Ciny, tak mam v plane letiet. Situaciu budem  pozorne sledovat (hlavne zahranicne zdroje) a podla toho sa samozrejme zariadim.  .

Coronavirus - zachovajte paniku

Založil ve fóru Co se nevešlo

Leonard napsal(a):

Aktuálně na centrum.cz o tom, že koronavirus úspěšne obešel letošní Dakar v Saudské Arábii.

" Někteří lidé trpěli chorobou, se kterou si lékaři nevěděli rady. Netušili, o co jde. Jeden z mých mechaniků měl zápal plic a týden pak strávil na ventilátoru . " uvedl Carlos Seinz. 

Se španělskou legendou souhlasí i Martin Koloc. " Zdravotnický stan byl plný lidí. Všichni měli suchý kašel, dávili se tam. Měli teploty od zvýšených po horečky a doktoři nevěděli, co s tím ."

Tím chci říct hlavně to, že kdyby Čína nezatajovala informace a WHO fungovala profesionálně, ten průšvih se dal zastřihnout už koncem ledna. Wu-chan šel do karantény 23. ledna, Dakar končil 17. ledna.


Podívej se na tohle http://www.mzcr.cz/dokumenty/vys...822_1.html . Tam to mohlo být  dřív než v Číně a než se o tom kde vůbec mimo odbornou veřejnost začalo mluvit... Virus mohl dále nějak zmutovat atd.  Tím chci říct, že všichni víme hov.no kde a jak to vzniklo a jen přejímáme informace, které nám servírují.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Já už bych mu na to ani neodpovídal, ale mě se vždycky vzpění krev, když tady mikir začne vykládat o tom, jak parazituje na tom sociální systému, vůbec se za to nestydí, naopak se tím ještě chlubí a vykládá o tom, jak se někomu nevyplatí pracovat a když už jsi začal....

Vis eremi, ja bych to sem vubec nepsal ,kdyby  tu Dimik neuvedl tech 73 liber, to je fakt bida ,ale kdyz uz se ti teda peni krev tak uprimne,  dam ti takovy priklad  sel jsem do prace na 4 hodiny  na part time  za  10 euro na hodinu  socialka mi kratila podporu o 45 euro a ja si vydelal 40 ..Ty by js sel do prace  a dokladal ze sveho  5 euro ? 

A ted si vem mladou rodinu s 3 detmi   zena musi zustat s detmi doma  a i kdyz by ne tak by museli mit  2 auta .. v okoli prace minum, tak dojizdeni autem prototoze verejna doprava temer s takovych vesnic neni  ,,nebo minimalne s prestupama , takze  50 km tam 50 zpet ,... muz bude brat  zakladni minimum tedy 400 euro tydne , s toho dan a na benzin,  amortizace  a i s dojidenim 10 hodin mimo domov ,  od socialky dostane  i s pridavkama  pres  500 euro tydne 

Chces mi rict ,ze by jsi za techto podminek sel do prace ?  A mel jeste o  100 euro mene ? To jsi teda borec 

A jeste jednou  .kdyz  jsem mel 600´-800 euro tydne  tak samozrejme do prace pujdu i kdyz prijdu o dalsi vyhody jako prispevek na bydleni ,medical karta atd,, ale za 400 euro tydne bych musel byt padly na hlavu ,nebo tu byt pod 2 roky a nemit narok na nic   a ted kdyz rekli , ze kdo prisel o praci  z duvodu pandemie  bude dostavat misto 200  euro 350 euro tydne ,tak moc tech co si budou hledat jinou praci asi nebude ( tedy pohybujeme se v delnickych profesich )

Jednak zamestnavatele nebudou moc ochotni platit nejake nadprumerne mzdy a pak tu je plno cizincu  co nemaji moc volbu a do prace za minimum pujdou  

Ale ty ty me argumenty asi nepochopis ,stejne jako Petr 76 ,nebo spis to pochopit nechcete , me se zase ne peni krev, ale proste me to vyprovokuje k napsani te reality  .ale tohle sem uz davam opravdu naposledy,  jen me proste sejri jak ze me delate dojice , chlubit se tim opravdu nepotrebuju a z vyse uvedeneho vidis jasne co se vyplati a co ne ...a neznam nikoho , kdo by delal neco co se nevyplati  a vlastne sponzoroval sam sebe 

Ano ,kdyz jsem jeste v CR delal profesionalniho trenera sjezdoveho lyzovani ,vkladal jsem do toho vic ,nez jsem, s toho mel  ,ale to jsem nebral jako praci ,ale jako konicka ,navic  jsem tam, mel svuj zajem  (dcery zavodily )

Takze tim to uzaviram  tohle tema co sem vlastne nepatri

0 Citovat

Salud, compañeros ;) El comandante radí "Co nemůžeš porazit, spoj se s tím" ;)


corona.jpg

0 Citovat

@mikir

Musim uznat, ze po hodně dlouhé době jsme spolu zajedno. Opravdu za to může systém, který něco podobného umožňuje. Ten v Irsku stejně jako u nás.  Kazdopadne bydlet v domečku, nic nedělat a ještě si cestovat není normální. A jak tu bylo zmíněno, pokud přijde krize, tak jedna z věci, co se bude osekavat, je sociální systém. protoze to nebude opravdu doba na rozdavani. Pak už se to mikire mozna vyplatí jit do prace a ještě ti poradím, ze normálně se pracuje 8 hod, někdo i 12 a pak se ti to jistě vyplatí, chodit do prace :-) 

A termín ”profesionální trenér sjezdoveho lyžování” to už ti asi ujíždějí nervy, že i to tvé Irsko začíná být v ř..i. ;-)


0 Citovat

DimikUK napsal(a):


Pro socky a sosace blbe. Nevidim duvod proc nemakcenkum davam vic nez je nutne. Neviditelni nasetrili nejspis pres child benefits (10 decek na rodinu bez problemu a ty stejne nechali na Slovensku). Popripade zotrocili nejake hlupaky z CR ci SR, dali jim akorat nazrat a davky a vyplaty si nechavali. Pripadne fraud marriage, cigoska si vezme paki ktereho pri obradu uvidi poprve a naposled. Neviditelni jsou v sosani statniho cecku experti.


Na tohle ti jeste odpovim i kdyz je to OP  .celkem  v tom s tebou  tentokrat i souhlasim. tedy  s temi experty hlavne . .ale zase uprimne , co delaly Cesky a Cesi  pred  20 lety v USA ..holka prijela s klukem a kdyz se vyhrabali z nejhorsiho , tak mu dala kopacky  a zbalila Amika  a kluci to same  zbalili Americanku  kvuli lehcimu ziskani  US obcanstvi  ,akorat tam spolu museli nejakou dobu fakt zit ,protoze pri pohovoru padaly zaludne otazky  a kdyby  to nesedelo  tak proste smula--- 

Mozna i v zapadni Evrope frcely tyhle praktiky .,. ted to v CR provozuji Ukrajinky 

0 Citovat

Ondrab napsal(a):

Nepatri pod V4 nahodou prave to Madarsko? To opravdu nejede jak vsichni ostatni. Slovaci se taky oproti Cesku chovaji odlisne. Prijde mi, ze nejsou dve zeme, ktery by fungovaly podle stejnyho mustru nebo nedej boze nakyho spolecnyho pristupu. 


CSSR postupovalo skoro rovnako plus minus den, Polsko zatvorilo hranice mozno 2-3 dni po nas+ tiez opatrenia na styl Ceska a Slovenska. Madarsko je Madarsko. Maly diktator si tam robi po svojom, ale v principe cely nas region ma relativne nizke cisla nakazenych, preto som pisal co som napisal. Nasa firma obchoduje aj s CR, aj PL a dlhodobo s nimi fungovat cez spedicne spolocnosti asi nebudeme moct.


A k Borisovi a jeho 70k sezonnych zamestnancov. On ich potrebuje hned, bol ochotny vyslat aj chartre ... zda sa, ze nanho vsetci hadzu bobek a tak ide nahanat svojich veznov.


S nahradou stredo-vychodo europanov to momentalne az take jednoduche nebude. Poznam uz 3 pripady, kedy zapadny zamestnavatel je ochotny poslat taxik az do domu, a na druhu stranu poznam pripad kedy zamestnavatel "zakazuje" odist ludom do domovskej krajiny. Si zase nemyslite, ze nejakych septikarov, elektrikarov a kadejake podobne povolania nahradia domaci obyvatelia lusknutim prsta.

0 Citovat

Proky napsal(a):

Kickassi, z diskuze tady na fóru je vidět, že debil rozhodně nejsi. Procestováno toho máš taky spoustu. Tak proč máš sakra pocit, že by si něco takového měl Prymula vůbec přát? Nepřestávám se divit, co ta nemožnost chvilku cestovat s některými lidmi dělá...


To nebylo mysleno nijak zle (Prymula je podle me jedinej odbornik ktery je schopen delat kompetantni rozhodnuti z te sebranky - a jediny, kdo se nesnazil delat si na situaci osobni PR) - nicmene ma pohled epidemiologa, jehoz priority muzou byt diametralne jine napriklad od ekonomu - chtel sem tim rict, ze Prymula si muze prat zavrit na 2 roky hranice ze sveho pohledu (ktery je logicky), nicmene si myslim, ze to nebude mozne z ekonomickych a politickych duvodu a nestane se to - proto jsem psal, ze to je pouze jeho zbozne prani (respektive prani epidemiologa) - bylo to jen "no offense" konstatovani.


Co se cestovani tyka tak ja jsem byl posledni 3 roky temer nepretrzite doma kvuli detem (2 roky & 11 mesicu) + muj syn mel od zacatku listopadu komplikovane zanety stredniho ucha, takze jsem poslednich 5 mesicu temer nonstop zavreny doma s rodinou (i pred zacatkem karanteny jsem za posledni 3 tydny byl v kancelari 1x) - takze to neni tak ze bych potreboval za kazdou cenu nekam odjet - jsem na to zvykly - a uzivam si to. :)


Mam sice na letosek nakoupenych par letenek (napr. 3x USA), ale kdyz to nepujde, udelam si s rodinou hezke leto na chate, klidne dalsi rok/dva necestovat vydrzim :)


Ale nebudu Vam lhat - uz se tesim, az to zase odpichnu v Ruzyni z ranveje nekam do tepla :)

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Jsou země, kde si s koronavirem poradit dokáží i bez velkého humbuku:

http://www.msn.com/cs-cz/zpravy/...spartanntp


Jojo, jediná země, kde jsme byli každý den zatčení a vyslýchaní a to i za sebemenší banality. 

0 Citovat

Ahmad Masúd napsal(a):

Jojo, jediná země, kde jsme byli každý den zatčení a vyslýchaní a to i za sebemenší banality. 

Asi to nebylo nic dramatického. Když zvládneš psát, asi budeš mít ještě prsty a možná i včetně nehtů.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

@mikir

Musim uznat, ze po hodně dlouhé době jsme spolu zajedno. Opravdu za to může systém, který něco podobného umožňuje. Ten v Irsku stejně jako u nás.  Kazdopadne bydlet v domečku, nic nedělat a ještě si cestovat není normální. A jak tu bylo zmíněno, pokud přijde krize, tak jedna z věci, co se bude osekavat, je sociální systém. protoze to nebude opravdu doba na rozdavani. Pak už se to mikire mozna vyplatí jit do prace a ještě ti poradím, ze normálně se pracuje 8 hod, někdo i 12 a pak se ti to jistě vyplatí, chodit do prace :-) 

A termín ”profesionální trenér sjezdoveho lyžování” to už ti asi ujíždějí nervy, že i to tvé Irsko začíná být v ř..i. ;-)



Uz jsem sice napsal ze  tim tenhle OP uzaviram  ,ale kdyz jsi za jedno po dlouhe dobe ,tak jeste  a ver ze jsem taky chodil do prace  i tech  10 -12 hodin ,ale do Irska jsem prijel , kdyz me bylo 43 a  letos me bude o 20 vic  a nejak nevim, proc bych mel ve svem veku travit  12 hodin v praci   Samozrejme ,jenom  na prescasech  byly vzdycky postavene delnicke mzdy , at uz to bylo za totality nebo dnes ,coz je podle meho spatne  ,je dost lidi co jsou workoholici a to je vlastne nemoc, kdyz to tak vezmes ..no ale uz to radeji nebudu rozebirat 

S tim lyzovanim jsem tomu neporozumnel  .lyzovani se uz 2o let nevenuju .me zatim nic neujizdi, nejsem na tom oproti  tomu stavu pred coronavirem ani lepe ani hur   a jak na tom Irsko je jako stat nevim ,ale myslim ze docela dobre  

0 Citovat

mikir napsal(a): do Irska jsem prijel  kdyz me bylo 43 a  letos me bude o 20 vic  a nejak nevim, proc bych mel ve svem veku travit  12 hodin v praci   

Možná proto, že jako nekvalifikovaný imigrant jsi do systému přispěl minimálně, ale kam běžet mezi prvními s nataženou prackou víš vždy moc dobře. 

0 Citovat

mikir napsal(a):

 dam ti takovy priklad  sel jsem do prace na 4 hodiny  na part time  za  10 euro na hodinu  socialka mi kratila podporu o 45 euro a ja si vydelal 40 ..Ty by js sel do prace  a dokladal ze sveho  5 euro ? 

asi tomu nerozumím... to jsi dělal 4 hodiny týdně nebo ti sociálka strhávala 45 euro denně?

0 Citovat

asi chodil do práce jeden den v týdnu na 4 hodiny, jinak by už byl asi workoholik. Ani tomu radší nechtěj rozumět...

0 Citovat

Nechce se mi   na tyhle ironie odepsiovat  ale proste musim 

@ Petr 76   ridic kamionu nebo ridic autobusu neni nekvalifikovany imigrant  a taky nebere  10 euro na hodinu a tudiz neodvadi do systemu minimum 

@ eremi ne  bezny part time je  19 a pul hodin tydne , a muze byt max  3 dny v tydnu   jinak uz nevznika narok na podproru 


@ mirjur   klidne vysvetlim  ,  ano, odecitali mi  castku za den ktery jsem byl v praci    coz je vporadku ,ale ja jsem nebyl v praci  8 hodin.ale jen 4 ,tudiz jsem logicky dostal  zaplaceno za  4 hodiny  ,ale koeficient  ktery se odecital  za pracovni den  ( jako pracovni den se bere  4 hodiny a vyse )  byl vypocitam  z predchoziho prijmu za urcite obdobi a mohl se zmenit az  zase vypoctem noveho prumeru  Tech 40 a 45 jsem vzal jako priklad pro pochopeni  , v podstate  to  bylo tak  , ze kdyz jsem sel na 4 hodiny do prace  bylo to pro mne o  5 euro nevyhodnejsi nez kdyz bych zustal   doma 


0 Citovat

@mikir: neber to jako ironii... takže za týden při 4h denně sis vydělal 200 eur (4 x 5 x 10) a sociálka ti dala za ten týden o 225 eur (5 x 45) méně, než kdybys nepracoval. Chápu to správně? Jestli ano, tak to beru, to se fakt nevyplatí, jen mi nebylo jasné, jestli dostals o 45 eur méně za den nebo za celý týden (když podpora je vyplácena týdně).

0 Citovat

Trošku info s veľkej blízkosti ústredného krízového štábu SR :

rúška budeme nosit aj o rok,

hranice zatvorené minimálne do Vianoc,

blackout by mal zmysel tak 3 týždne dozadu,alebo pri brutálnom náraste nakazených a mŕtvych.

V momentálnej situácii by sa to rovnalo krachu štátu.


0 Citovat

torpy68 napsal(a):

Trošku info s veľkej blízkosti ústredného krízového štábu SR :

rúška budeme nosit aj o rok,

hranice zatvorené minimálne do Vianoc,

blackout by mal zmysel tak 3 týždne dozadu,alebo pri brutálnom náraste nakazených a mŕtvych.

V momentálnej situácii vy sa to rovnalo krachu štátu.


Apríl ale už skončil ;)

0 Citovat

Michal napsal(a):

Apríl ale už skončil ;)


to nepopieram


0 Citovat

kickass1 napsal(a):

To nebylo mysleno nijak zle...

Sorry, moje chyba. Já si říkal, že nejsi debil, tak mi to k tobě nějak nesedělo. Špatně jsem to interpretoval a blbě zareagoval. Asi jsem zrovna přišel nasraný z Twitteru nebo Facebooku :D

0 Citovat

Ten pocit, kdy místo trojúhelníku po plavkách máte na hubě opálenou roušku :D

https://www.novinky.cz/zahranicn...y-40318489

0 Citovat

Už se jim ten zahnívající kapitalismus v USA hroutí jako domeček z karet, když tam Rusko musí posílat humanitární pomoc.

Tomu se říká propagandistický majstrštyk….

https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...anicni_rko



0 Citovat

Jsem Magor, nebo ne. Několik primářů a doktorů mi neodpovídá. Ti mají jasno.

O co jde? Zadal jsem si do vyhledávače slovo viry a dočetl jsem se.

Zastavit množení virů dokáže právě zvýšená tělesná teplota, která způsobuje, že teploměry v DNA virů ztrácí schopnost odebírat aminokyseliny tělesným buňkám a tak nemůže dojít k replikacím.

Jakýkoliv pokus o snižování horečky během virové nákazy může urychlit replikaci virů a způsobit virovou pneumonii nebo ještě něco horšího.

No jestli je to pravda, tak má ten blbeček koroňák smůlu. Stačí zahřát dýchací cesty na takových 45 stupňů a je po něm. Taky to znamená, že lidi pracující v horku, třeba skláři, by každou virózu dýchacích cest zlikvidovali hned v zárodku. To by mě fakt zajímalo. Ale co chudáci farmaceutické firmy? A co budeme dělat s tou hromadou paralénů?

Zbývá to jen ověřit. Oslovení doktoři se neozývají. Zbývá tedy metoda po domácku. Jak to ale udělat a připravit se na příchod toho hajzla? Strkat hlavu do naší elektrické trouby se mi fakt nechce.

Poradí mi někdo? V.N.

0 Citovat

Padrino apríl byl včera.

0 Citovat

Pro jistotu bych ještě doporučoval vypít savo, případně nějakou kyselinu, to pomůže 100%.

0 Citovat

Padrino, Americania tu pomoc od Ruska zakupili.

0